سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه بهترین برنامهریزی پایه هفتم را طراحی کنیم؟

پایه هفتم همان سالی است دانش‌آموزان برای اولین بار، قدم به دوره متوسطه می‌گذارند. آن‌ها در این پایه تحصیلی با درس‌های جدید و همینطور حال و هوای جدید کلاس و تدریس آشنا می‌شوند. شاید مواجه شدن با این مفاهیم و روش‌های تدریس نو برای گروهی از دانش‌آموزان خوشایند نباشد؛ چیزی که آن‌ها را از دلزدگی دور می‌کند، برنامه‌ریزی پایه هفتم است. برنامه‌ریزی تحصیلی کلاس هفتم به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا با استفاده مفید از زمانی که در اختیار دارند، به بالاترین سطح از بهره‌وری تحصیلی برسند.

 

تقسیم‌بندی زمان برای رسیدگی به تمرین‌هایی که باید حل کنید و درس‌هایی که باید مرور شود، یکی از بهترین مهارت‌هایی است که به مرور با برنامه‌ریزی پایه هفتم آن را فرا می‌گیرید

 

 

چرا برنامه‌ریزی تحصیلی کلاس هفتم اهمیت دارد؟

در پایه هفتم دو کتاب درسی عربی و زبان انگلیسی به برنامه دانش‌آموزان اضافه می‌شود. ممکن است آشنا شدن با مباحث این دو درس علی‌الخصوص برای دانش‌آموزانی که قبلاً تجربه‌ای در یادگیری آن‌ها نداشته‌اند، کمی گیج‌کننده و مبهم باشد. از آن‌جایی که این دو درس به عنوان درس‌های تفهیمی و تحلیلی شناخته می‌شوند، نیاز است که برای یادگیری صحیح آن‌ها از برنامه‌ریزی درسی استفاده کنید. البته که این برنامه‌ریزی برای یادگیری بهتر و مطالعه مفیدتر در تمام دروس پایه هفتم به شما کمک خواهد کرد.

علاوه بر این موارد شما با اجرای برنامه‌ریزی از همین پایه، یادگیری یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی را تمرین خواهید کرد. با برنامه‌ریزی درسی هفتم متوسطه یاد می‌گیرید که چطور بین کارهای روزانه خود تعادل زمانی برقرار کنید و با اولویت‌بندی کردن به اجرای همه آن‌ها برسید.

 

چگونه بهترین برنامه‌ریزی درسی هفتم متوسطه را طرح‌ریزی کنیم؟

طراحی بهترین برنامه‌ریزی برای پایه هفتم نیازمند رعایت اصول و ویژگی‌هایی است که در ادامه آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

برنامه‌ریزی براساس واقعیت

زمان تنظیم برنامه درسی باید کاملاً واقع‌بین باشید. اگر پیش خودتان فکر کرده‌اید که از شنبه روزی 8 ساعت درس می‌خوانید و هر شب راس ساعت 11 شب خواب هستید، یعنی برنامه‌ای تخیلی طراحی کرده‌اید! حقیقت این است:

« شنبه‌ای که به آن فکر کرده بودید هیچ‌وقت قرار نیست از راه برسد! »

باید برای برداشتن اولین قدم توانایی‌های امروز خود را در درس خواندن و یادگیری به صورت واقع‌بینانه در نظر بگیرید؛ سپس با کمک برنامه‌ریزی تحصیلی کلاس هفتم برای تقویت و ارتقا آن‌ها تلاش کنید. اگر بتوانید این مراحل را طی کنید، برنامه‌ای بر اساس واقعیت طراحی خواهید کرد. این مسئله را به خاطر داشته باشید که یک برنامه درسی غیرواقعی نه‌تنها دانش‌آموز را به درس خواندن عادت نمی‌دهد، بلکه ممکن است به دلیلی برای افت تحصیلی او هم تبدیل شود.

برنامه ریزی بر اساس واقعیت برای پایه هفتم

تصور کنید طبق برنامه‌ریزی درسی روزی 8 ساعت درس خواندن را برای خود تعیین کرده‌اید (که البته فراتر از توانایی‌های شماست). حالا هر روز از این برنامه عقب می‌افتید و مدام انرژی و انگیزه خود را به‌خاطر این عقب ماندن از برنامه از دست می‌دهید! طبیعی است که با این شرایط درس خواندن به کاری طاقت‌فرسا برای دانش‌آموز تبدیل شود و از همه چیز دلزده شود. پس اهمیت واقع‌بینانه بودن و قابل اجرا بودن برنامه درسی خود را دست کم نگیرید.

افزایش تدریجی ساعت مطالعه

همانطور که گفتیم قرار است با دید واقع‌گرایانه، برای تقویت درس خواندن خود برنامه‌ریزی کنید؛ پس نباید توقع این را داشته باشید که به محض برنامه‌ریزی کردن همه چیز به یک باره پیشرفت کند و بهبود داشته باشد! یکی از راهکارهایی که به پیشرفت تحصیلی می‌انجامد، افزایش ساعت مطالعه روزانه است. واضح است که با تمرین و تکرار بیشتر می‌توان به نتیجه بهتری رسید؛ پس نیاز است که کمی بیشتر از قبل درس بخوانید تا به نمرات بهتر برسید.

برای افزایش ساعت مطالعه روزانه خود باید از روش تدریجی استفاده کنید؛ یعنی اگر هدف شما این است که در روز 2 ساعت بیشتر از همیشه درس بخوانید، در قدم اول به مدت یک هفته هر روز نیم ساعت بیشتر از روزهای قبل برای درس خواندن زمان صرف کنید. به مرور زمان این نیم ساعت را به یک ساعت تبدیل کنید و قدم قدم به هدف خود نزدیک شوید. این افزایش تدریجی به شما کمک می‌کند تا به مطالعه بیشتر عادت کنید؛ تا جایی که به جزئی از درس خواندن هر روزتان تبدیل شود.

اگر به صورت ناگهانی این دو ساعت را به برنامه درسی خود اضافه کنید، به احتمال زیاد به آن پایبند نخواهید ماند! پس قدرت افزایش تدریجی ساعت مطالعه را دست کم نگیرید.

برنامه‌ریزی منعطف

زمان طراحی برنامه‌ریزی پایه هفتم باید حواس‌تان به اتفاقات پیش‌بینی نشده هم باشد. یعنی باید زمانی را برای جبران عقب ماندن از برنامه‌ریزی درسی خود در نظر بگیرید. این عقب ماندن می‌تواند ناشی از سرماخوردگی، مهمانی‌های خانوادگی، امتحان‌های کلاسی و یا هر چیز دیگری که وقت شما را پر می‌کند، باشد.

معمولاً روزهای پایانی هفته که مدرسه تعطیل است، وقت خوبی برای جبران کردن است. پس در نظر گرفتن زمان جبرانی، یکی از واجبات برنامه‌ریزی تحصیلی کلاس هفتم است که نباید آن را فراموش کنید.

برنامه ریزی منعطف برای پایه هفتم

مقایسه با دیگران هرگز

خیال نکنید اگر 4 ساعت در روز درس بخوانید، در مقایسه با همکلاسی خود که روزانه 2 ساعت درس می‌خواند، قوی‌تر هستید! مقدار بیشتر ساعت مطالعه صرفاً دلیلی برای موفقیت دانش‌آموزان نخواهد بود؛ باید دست از مقایسه کردن خود با دیگران بردارید!

هر دانش‌آموز بر اساس توانایی‌های خود، حجم خاصی از دروس را در زمان مشخصی آموزش می‌بینید و به خاطر می‌سپارد. یادتان باشد که هر کس نتیجه زحمات خودش را در کارنامه پایان سال می‌بیند؛ پس به جای تمرکز روی مسائل حاشیه‌ای، روی بهبود روش درس خواندن خود و برنامه‌ریزی پایه هفتم متمرکز شوید.

ارزیابی در پایان هر هفته

حتماً این را قبول دارید که همه دانش‌آموزان هر روز درس می‌خوانند؛ اما آیا همه آن‌های می‌توانند در امتحان نمره خوبی کسب کنند؟! این امتحان و ارزیابی است که میزان یادگیری شما را می‌سنجد. روخوانی کردن و نگاه کردن به کلمات کتاب نمی‌تواند مطالعه مفیدی برای شما به همراه داشته باشد.

بهتر است هر هفته خودتان این ارزیابی را انجام دهید تا از بابت کیفیت مطالعات‌تان مطمئن باشید. این ارزیابی می‌تواند با کمک حل سوالات کتاب کمک‌درسی یا حتی توضیح دادن درس به خودتان روبه‌روی آینه انجام شود.

برای پیدا کردن یک کتاب کمک درسی خوب، خودتان را بین منابع مختلف گیج نکنید؛ شما می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید!! اگر سراغ بسته آموزشی هفتم پرش بروید، کامل‌ترین منبع آموزشی را برای خود دست و پا کرده‌اید. این بسته‌ها که شامل کتاب‌های کمک‌درسی و دی‌وی‌دی‌های آموزشی می‌شوند، یادگیری دروس مختلف پایه هفتم را برای شما بسیار ساده‌تر از چیزی که فکرش را می‌کنید، خواهد کرد.

اگر نیاز دارید در لحظه از معلم خود سوال بپرسید، می‌توانید از کلاس‌های آنلاین هفتم که در سایت پرش لایو برگزار می‌شود، استفاده کنید. با آموزش آنلاین هفتم بدون صرف وقت و هزینه اضافی تمام مباحث درسی این پایه تحصیلی را به طور کامل آموزش خواهید دید.

عدم توقف برنامه

استفاده از برنامه‌ریزی پایه هفتم زمانی روی نمرات و نحوه درس خواندن شما تاثیرگذار می‌شود که آن را به یک عادت همیشگی برای خودتان تبدیل کنید. این که دو روز را طبق برنامه پیش بروید و بعد از آن یک هفته همه قول و قرارها را فراموش کنید، هیچ وقت نمی‌تواند شما را به نتیجه برساند.

شاید اوایل راه کمی خسته و دل‌زده شوید؛ اما وقتی به روزهای امتحان نزدیک می‌شوید، خودتان هم از برنامه‌ریزی درسی لذت می‌برید. چون دقیقاً در همین روزهاست که شما از قبل آماده هستید و شب قبل از امتحان با خیال راحت روی تخت‌تان می‌خوابید؛ اما دوستان‌تان باید شب تا صبح با استرس بیدار باشند تا بتوانند همه مطالب درسی را مطالعه کنند!

اختصاص زمان برای استراحت

برنامه‌ریزی تحصیلی کلاس هفتم به دانش‌آموزان نظم را آموزش می‌دهد؛ اما این نظم به معنای از بین رفتن تفریح و استراحت نیست! در برنامه‌ریزی درسی خود برای پایه هفتم باید زمانی را با عنوان زمان استراحت، بین مطالعه دو درس مختلف در نظر داشته باشید. یکسره درس خواندن هم خسته‌کننده است و هم کارآیی شما را پایین می‌آورد. پیشنهاد می‌کنیم حدود نیم ساعت وقت استراحت، بین مطالعه دو درس در نظر داشته باشید.

یعنی مثلاً بعد از دو ساعت مطالعه درس ریاضی، حدود 30 دقیقه از محل درس خواندن خود دور شوید؛ آبی به سر و صورت خود بزنید، کمی دراز بکشید یا خودتان را به یک میوه خوشمزه مهمان کنید. بعد از این استراحت کوتاه با انرژی و سرحال سراغ مطالعه درس بعدی که در برنامه‌ریزی خود قرار داده‌اید بروید.

تعیین زمان استراحت در برنامه ریزی درسی پایه هفتم

علاوه بر آن اگر عادت به خواب بعدازظهر دارید، حداکثر یک ساعت از بعدازظهر را برای خوابیدن صرف کنید. خوابیدن بیشتر از این مقدار باعث به هم ریختن ساعت خواب شب می‌شود؛ پس پیشنهاد می‌کنیم که بیشتر از یک ساعت نخوابید. برنامه‌ریزی درسی کم کم شما را به خوابیدن در ساعت معینی از شب و بیدار شدن در ساعت معینی از صبح عادت می‌دهد؛ این عادت همان نظمی است که درباره آن صحبت می‌کردیم.

 

نمونه برنامه‌ریزی درسی هفتم متوسطه

برای این که بتوانید ذهن خود را روی برنامه درسی پایه هفتم متمرکز کنید، بهتر است که همه چیز را روی کاغذ پیاده کنید. می‌توانید با دانلود فایل نمونه زیر، کارهای هر روز خود را با در نظر گرفتن زمان لازم برای آن‌ها روی کاغذ بنویسید. به این ترتیب هیچ درسی از قلم نمی‌افتد و همه چیز را به موقع انجام خواهید داد.

سخن پایانی

با برنامه‌ریزی پایه هفتم هم در پایان سال تحصیلی بهترین نمرات را کسب می‌کنید و هم خودتان را به مهارتی عالی عادت می‌دهید. اگر از همین سال اولی که وارد دوره متوسطه شده‌اید برنامه‌ریزی کردن را به خوبی یاد بگیرید، در روزهای کنکور خیلی راحت‌تر از دیگر دانش‌آموزان می‌توانید حجم زیاد درس‌ها را مدیریت کنید. پس با این دید برنامه‌ریزی درسی هفتم متوسطه را جدی بگیرید و برای پیاده‌سازی آن مصمم باشید.

 

منبع: https://paresh.ir/blog/%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%85/